Kleppen open! is onderdeel van:

Onze missie

Wij geloven dat je leert door te doen en door samen te doen. Wij inspireren leraren om te experimenteren en om op tijd Glorieus te durven falen! Door samen te scholen, dicht bij de onderwijspraktijk te blijven, dagen we je op een toegankelijke manier uit om elke keer een beetje te verbeteren, te verdiepen of te verbreden. We hebben van leren ons vak gemaakt en het is een feestje om dat elke dag te mogen blijven doen!

Foto patricia

Patricia van Slobbe

Patricia van Slobbe heeft in 2006 de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Naast docent Engels werkte zij als afdelingsleider en clustermanager op een middelbare school. 

Als docent experimenteerde Patricia veel met de inzet van ICT en is ze altijd geïnteresseerd geweest in het inzetten van ICT bij de organisatie van het onderwijs, zowel in de klas als in de schoolorganisatie.

Inmiddels is zij zelfstandig en geeft zij trainingen rond het thema ‘onderwijs en ICT’.  Daarnaast coacht zij docenten, met name op het gebied van klassenmanagement, adviseert zij MT’s bij visie en implementatietrajecten en zoekt zij naar de beste balans tussen onderwijs en bedrijfsvoering.

Michel van Ast

Michel van Ast, van oorsprong docent wiskunde, heeft zijn hele werkzame leven in en om het onderwijs gewerkt. Na een aantal jaren voor de klas werkte hij voor een educatieve uitgeverij, eerst als auteur, later als redacteur. 

Inmiddels is hij al een flinke tijd actief binnen het thema ‘onderwijs en ICT’. Als zelfstandige geeft hij lezingen en workshops, adviseert en begeleidt hij onderwijsinstellingen en traint en coacht hij docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs. Daarnaast was hij oprichter en voorzitter van The Crowd en schrijft hij regelmatig voor diverse onderwijsbladen en -blogs.

Je kent Michel en Patricia ook wel van...

lezing-michel

Lezing

Wil je een studiedag of conferentie over ‘onderwijs en ict’ starten met een inspirerende lezing? Boek dan Michel van Ast voor een inspirerende opening rondom de effectieve en praktische inzet van ICT in je onderwijs.

Kleppen-Open-Logo

Kleppen Dicht

Laat jezelf met Kleppen dicht inspireren en motiveren ICT te gebruiken in je les!Workshop-afbeelding

Workshops

Ga de verdieping in met een van de diverse workshops!
Wat anderen over Kleppen Open! zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Een aanrader op je school
Het is duidelijk, realistisch qua inschatting en uitdagend. Ook voor mensen die niet ict-vaardig zijn, is het erg toegankelijk.
Ms. Nameless
Add Your Stars

 Een mooi en handzaam boek

Het boek is goed te lezen en geeft een heldere kijk op hoe het ict in te passen in het onderwijs.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Actueel en gemakkelijk
Je leest het boek gemakkelijk door, heldere opbouw. Verrassend actueel en herkenbare situaties.
Ms. Nameless
Add Your Stars

Ga ook actief aan de slag met Kleppen Open!