Denk niet in lessen, denk in leeractiviteiten.

Patricia van Slobbe

Blended leren en lesgeven in 5 stappen

Voelde de  afgelopen 2 jaar als een nieuwe baan? Dat is niet gek, alles moest in korte tijd  anders. Je moest je onderwijs aanpassen terwijl je er middenin zat. Inmiddels hebben we, met vallen en opstaan, ontzettend veel geleerd. Met elkaar, want we hebben meer dan ooit kennis, ervaringen en materiaal gedeeld. Niet alleen wat betreft de knoppen maar ook wat betreft leren en lesgeven met behulp van ICT.

De ervaringen en kennis die wij het afgelopen jaar met meer dan 50 scholen en met meer dan 1250 docenten hebben opgedaan, delen wij graag in ons gratis e-book. Het is een aanvulling op ons boek Kleppen open! Actief leren met ICT. Een aanvulling die we in de herdruk hebben opgenomen, maar die je ook hier gratis kunt downloaden.

50%
Download gratis

Digitaal of op papier

Goed blended onderwijs ontwerpen. In 5 stappen nemen we je mee. Van leerdoelen en succescriteria naar leeractiviteiten gericht op effectief leren. Voor het ontwerp van de leeractiviteiten maak je verschillende keuzes:

  • op school, op afstand of op stage
  • in eigen tempo of op hetzelfde tempo
  • alleen, samen of klassikaal
  • synchroon of asynchroon

Als je het e-book uitprint, kun je met pen, papier en een schaar aan de slag. Als je liever digitaal werkt, kun je ook gebruik maken van het digitale werkblad. Dat digitale werkblad kun je ook met je collega's delen, dan kun je samen aan de slag.

Dit vinden jouw collega's van BLOX

Superhandige ontwerptool
De ontwerptool is echt heel handig om (blended) onderwijs mee te ontwerpen. Je brengt leeractiviteiten in kaart en hebt dan meerdere keuzemogelijkheden.
Saar, docent ROC A12 (MBO)
Leerzaam
Leerzaam en mooi om met collega’s te delen en samen te gebruiken.Cynthia, docent Trias (VMBO)
Visualiseren helpt
De 5 stappen en de tool om mijn blended onderwijs meer te visualiseren, helpen mij bij de herontwikkeling van onze module komend schooljaar
David, docent InHolland (HBO)

Waar wacht je nog op?

Wacht niet langer en download ons gratis e-book over blended leren en lesgeven. Start nog vandaag met voorbereiden.  Veel plezier!


50%
Download