Kleppen open!

Om ICT effectief en actief in te kunnen zetten in je onderwijs helpt het om een uitgebreid didactisch repertoire te hebben. Kleppen open! is er op gericht jouw didactische repertoire uit te breiden. Dat doe je bij voorkeur niet alleen, maar samen met anderen. Bovendien is het een doorlopend proces van succes hebben en glorieus falen. Oftewel een cyclisch proces van leren. In Kleppen open! gebruiken we daarvoor de leercyclus: idee / inspiratie, ontdekken / onderzoeken, ontwerpen / ontwikkelen, uitproberen en reflecteren / delen. Aan de hand van achtergronden, voorbeelden en opdrachten ondersteunen wij jouw cyclische proces van leren.

Kleppen open!

Wil jij ICT effectief en actief inzetten in jouw onderwijs? Dan helpt een uitgebreid didactisch repertoire. Kleppen open! is er op gericht jouw didactische repertoire uit te breiden. Dat doe je bij voorkeur niet alleen, maar samen met anderen.

Kleppen open omslag

Klep open en direct aan de slag!

Challenge

Heb je net even dat zetje nodig om actief aan de slag te gaan met de thema's van Kleppen Open!? Schrijf je dan in voor onze Kleppen open! challenge. Je ontvangt om de paar dagen een inspirerende opdracht die je alleen of samen met collega's kunt doen.Je hebt hiervoor het boek niet nodig, want we sturen je alles wat je nodig hebt.

Kleppen open!

In dit inspirerende doeboek wordt je uitgedaagd actief te leren en experimenteren met ICT in jouw eigen onderwijs. Je volgt de cyclus voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren, evalueren en delen. Het boek staat vol met inspirerende voorbeelden, achtergrond, werkbladen en instrumenten. Klep dicht en aan de slag!

Themasessie

Wil jij samen met collega's uit het land interactief en actief aan de slag? Meld je dan aan voor onze themasessie In 5 stappen naar goed (online of blended) leren en lesgeven. Naast deze themasessie vind je op onze agenda nog veel meer themasessies rondom dit topic.

In 5 stappen blended leren en lesgeven

Denk niet in lessen, denk in leeractiviteiten. Dat is het belangrijkste advies dat wij je kunnen geven als jij jouw onderwijs meer blended vorm wilt geven. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat doe je al in 5 eenvoudige stappen. Zelf proberen? Download ons gratis e-book.
50%
Download het e-book: In 5 stappen blended leren en lesgeven
E-book (gratis)

Actief aan de slag met Kleppen open?

Bij jou op school

Wil jij met je team (online of onsite) aan de slag met actief leren en ict? Kies dan voor één of meerdere themasessies rondom dit thema of ga voor de leergang Kleppen Open! Actief Leren en lesgeven met ICT. 

We denken graag met je mee over het best passende aanbod voor jou en jouw collega's.


Open inschrijving

Via OnderwijsArena organiseren wij iedere maand een online themasessie over effectief en actief leren met ICT. Wil jij een vliegende start maken en ICT effectiever en actiever inzetten in jouw eigen onderwijs, doe dan mee met de themasessie. Je krijgt voldoende inspiratie en concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan, maar je ontmoet ook collega's om je ervaring mee te delen.

Leergang

Wil jij graag onder onze begeleiding en samen met andere collega's de volledige leercyclus van Kleppen open! volgen en werk maken van jouw online of blended onderwijs? Via OnderwijsArena verzorgen wij een leergang van vijf online bijeenkomsten, waarin je meer leert over de onderleggers, het BLOX model, maar vooral ook heel praktisch zelf aan de slag gaat.