Training

Deze training is een vervolg / verdieping op de ‘Inspiratiesessie‘.

Op veel scholen zien we leerlingen hun laptop of tablet uit de tas pakken zodra ze het lokaal binnenkomen. De klep gaat open en het contact is volledig verstoord. Ons devies is: start met ‘de klep dicht’ en denk na over wanneer de klep open gaat: alleen als het gebruik van ict waarde toevoegt. En dat is precies waar deze serie van drie tot vijf trainingsmiddagen over gaat.

Doelstelling

 • zet je ICT met meer vertrouwen in, in je eigen onderwijs;
 • is je ‘rugzak’ uitgebreid met activerende werkvormen waarbij je ICT kunt inzetten en kun je daarin de juiste keuzes maken;
 • heb je diverse activerende vormen van onderwijs waarbij ICT een rol speelt ervaren en besproken;
 • heb je zelf geëxperimenteerd met diverse mogelijkheden van ICT;
 • weet je hoe jij jezelf verder kunt ontwikkelen op dit thema.

Voor wie?

De training ‘Kleppen dicht!’ is met name geschikt voor docenten die werkzaam zijn in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Het instapniveau is laag, maar de training is zo vormgegeven dat ook meer ervaren docenten (wat betreft didactische en technische vaardigheden) er veel waarde uit kunnen halen. Een alternatief voor meer gevorderde gebruikers is het traject ‘Kleppen dicht!’ of de ‘Train de trainer’.

Hoe lang?

De training duurt minimaal drie en maximaal vijf dagdelen. Bij vijf dagdelen besteden we aandacht aan een breder spectrum van onderwerpen en is er nog meer ruimte voor zelf aan de slag en uitwisseling & reflectie.

Materiaal

We gebruiken bij alle trainingen en trajecten ‘Kleppen dicht! – Effectief leren met ICT’ dat eventueel voor alle deelnemers aangeschaft kan worden bij uitgeverij Pica. Al het aanvullende, digitale materiaal wordt tijdens de training verstrekt.

Certificaat

Het is mogelijk om na afloop van de training een certificaat van deelname te ontvangen.

Informeer naar een training

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht