Training & Advies

Wij geven lezingen en workshops, adviseren en begeleiden onderwijsinstellingen en trainen en coachen docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs passend bij hun eigen ervaring en ontwikkeling.

Uitgangspunten

Bij het geven van trainingen en workshops hanteren we de volgende uitgangspunten:

Practice what you preach

Binnen al ons aanbod proberen we zelf het goede voorbeeld te geven.

Morgen direct toepasbaar

We streven ernaar dat je alles wat je leert morgen direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Leren in de eigen praktijk

Je leert het meeste in jouw eigen praktijk, dus die krijgt altijd een belangrijke plaats.

ICT verbinden aan didactiek (en vakinhoud)

Niet ’technologie om de technologie’, maar didactiek (en vakinhoud) als startpunt.

Leren door ervaren en zelf doen

We bieden je eerst een ervaring, dan ga je zelf aan de slag.

Ons aanbod

Onze workshops en trainingen zijn gecertificeerd door het beroepsregister voor leraren. Hier vind je ons volledige aanbod.

Lezing

Wil je een studiedag of conferentie over ‘onderwijs en ict’ starten met een inspirerende lezing? We geven ook lezingen waarin we nadrukkelijk de verbinding met de praktijk maken.

Lees verder

Inspiratiesessie

In een inspiratiesessie ervaar je enkele activerende werkvormen waarbij technologie een toegevoegde waarde biedt. Het doel van de sessie is je een aantal activerende werkvormen mee te geven waarbij je ICT gebruikt en die je morgen direct in je eigen onderwijs kunt inzetten.

Lees verder

TPACK Triplets

Speel met ons het spel TPACK Triplets en voer met elkaar het gesprek over een goede balans tussen vakinhoud, didactiek en ICT.

Lees verder

Themasessies

In aansluiting op de ‘Inspiratiesessie‘ hebben we bij het boek een reeks themasessies van maximaal een dagdeel ontwikkeld, waarin we een specifiek thema uit het domein onderwijs en ICT uitdiepen.

Lees verder

Werkweek

We hebben ‘de werkweek’ ontwikkeld om in korte tijd de cyclus inspireren, ontdekken, ontwerpen, uitproberen en reflecteren te doorlopen, waarbij de stap uitproberen in je eigen praktijk de belangrijkste is.

Lees verder

Train de trainer

Het train de trainer-traject biedt veel duurzaamheid en een grote borging omdat het ambassadeurs / experts / trainers binnen de eigen organisatie oplevert. Collega’s die zelf een inspiratiesessie, themasessie of training kunnen geven.

Lees verder

Training

Deze training, van drie tot vijf bijeenkomsten, is een vervolg en verdieping op de inspiratiesessie. Na deze training zet je ICT met meer vertrouwen en meer leerrendement in, in je eigen onderwijs.

Lees verder

Traject

Dit traject is een vervolg / verdieping op de ‘Inspiratiesessie‘ en vergelijkbaar met de ‘Training‘, met dat verschil dat deelnemers naast het volgen van een vijftal trainingsmiddagen ook persoonlijke coaching krijgen.

Lees verder

Leergang

Wil je als individu een Kleppen dicht! traject of training volgen? Dat kan! Op 20 maart 2016 starten we met de Leergang Kleppen dicht! op basis van open inschrijving.

Lees verder

Leergang KD! Coach

Ben je toe aan een volgende stap? Vragen collega’s jou om ondersteuning? Wil je op jouw school een breder draagvlak creëren voor ICT in het onderwijs? Op 20 maart 2016 starten we met de Leergang Kleppen Dicht! Coach, een opleiding voor iCoaches.

Lees verder

Of neem direct contact met ons op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht