Quizalize

Met Quizalize maak je interactieve quizes voor je leerlingen. Je kunt een collectie van een aantal quizes aanleggen, bijvoorbeeld over een specifiek thema of voor een bepaalde klas, of losse quizes maken. Een quiz bestaat uit een of meerdere meerkeuzevragen die je eventueel kunt voorzien van een afbeelding. Quizalize heeft ook een ‘math mode’ optie, wat het voor de exacte vakken mogelijk maakt om mooie formules, vergelijkingen of andere wiskundige tekst toe te voegen. Per vraag kun je bovendien aangeven of er een bepaalde tijd is waarbinnen leerlingen de vraag beantwoordt moeten hebben. Het unieke van Quizalize is dat je de quiz live in de klas kunt spelen met je leerlingen, maar de quiz ook als huiswerk op kunt geven door die voor een bepaalde tijd toegankelijk te maken voor je leerlingen.

Stappen

 1. Ga naar www.quizalize.com en maak een account aan.
 2. Start een nieuwe collectie quizzes en maak vervolgens of direct een nieuwe quiz met [New quiz].
 3. Vul een titel en een korte omschrijving toe en klik op [Add a new question] om je eerste vraag toe te voegen.
 4. Vul de vraag in, het correcte antwoord, een of meerdere foute alternatieven en eventueel een uitleg of een subonderwerp.
 5. Gebruik voor een wiskundige vraag ‘Math mode’ en vink ‘Use image’ aan als je een afbeelding wilt gebruiken.
 6. Klik op [Finish] als je klaar bent en kies voor [Give it to my class]
 7. Kies vervolgens uit een aantal opties en kies [Continue]
 8. Maak een nieuwe klas aan en kies voor “play in class” of “as homework” en geef in het laatste geval de periode aan dat de quiz open staat.
 9. In beide gevallen gaan leerlingen naar quiz.al en vullen daar de bijbehorende code in (in het geval van het voorbeeld was dat duk268). Leerlingen melden zichzelf aan voor jouw quiz, je hoeft dus zelf geen leerlingnamen toe te voegen.

Voorbeeld

Hieronder vind je een demo.

Handeiding

Hier vind je een (Engelstalige) handleiding: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/quizalize/Quizalize+Teacher+Guide.pdf 

We hebben ons best gedaan actuele en Nederlandstalige handleidingen te vinden. Dat is niet overal gelukt, bovendien gaan de ontwikkelingen snel. Ken je of heb je een actuelere en/of Nederlandstalige handleiding, laat het ons even weten.

 • Date 5 mei 2016
 • Tags EN, Gratis, Hoofdstuk 2, Hoofdstuk 4, Hoofdstuk 5, Internet benodigd, Leraaraccount