Presenteren als een Koning!

Een goede presentatie geven is een vak, dat kunnen we – helaas – op iedere conferentie en studiedag opnieuw ervaren. Niet alleen de volgeschreven dia’s, het gebrek aan afbeeldingen en de grote hoeveelheden bulletpoints zijn daarvan het levende bewijs, maar ook de houding, het stemgebruik en de blik in de ogen van menig presentator vragen het uiterste van het publiek. Maar een vak kun je leren. Dat geldt dus ook voor presenteren. Helemaal als we daarvoor gebruik maken van de laatste (wetenschappelijke) kennis, de beste experts en de allernieuwste technologie.

Resultaat

Wil je jouw presentatievaardigheden significant verbeteren? Ben je op zoek naar concrete tips en handvatten om die vervolgens verder te ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor Presenteren als een koning.

Onderbouwing

Stan van Ginkel, een van de docenten van deze training, deed onderzoek naar het aanleren en verbeteren van vaardigheden voor mondeling presenteren. Hij onderzocht niet alleen vaardigheden, maar keek ook naar cognitie en attitude. Van Ginkel publiceerde zijn bevindingen in toonaangevende, internationale bladen en deelt zijn kennis en ervaring nu in dit traject.

Inzet van virtual reality

Feedback, zowel van experts als van peers, blijkt belangrijk bij het aanleren en verbeteren van algemene vaardigheden. En hoe specifieker en meer ‘just-in-time’ die feedback is, hoe groter het resultaat daarvan. Virtual Reality (VR) blijkt een krachtig middel te zijn, zo blijkt ook uit het onderzoek van Van Ginkel, om de feedback van experts en peers aan te vullen en te verrijken.

Cindy de Koning

Cindy de Koning is vooral bekend van haar werk op radio en televisie. Maar ook reist ze door het land als gespreksleider en dagvoorzitter.Als er iemand is die het vak mondeling presenteren beheerst, dan is zij het. Cindy begeleidt de eerste bijeenkomst van Presenteren als een Koning!

Traject

Voorbereiding

Zelfstandig

Ter voorbereiding op de eerste bijeenkomst bereid je een korte presentatie van vijf minuten voor. Daarnaast krijg je wat lees- en kijkwerk.

Dagdeel 1

26 maart – 14.00 – 16.00 uur

Na een korte inleiding geeft iedere deelnemer zijn korte presentatie. De aanwezige deelnemers geven feedback op basis van een speciaal daarvoor ontwikkelde kijkwijzer. Iedere deelnemer krijgt volgens dezelfde principes die ten grondslag liggen aan die kijkwijzer feedback van een expert.

Oefenmoment

4 april – zelf inplannen

Op 4 april, op een moment naar keuze in de middag, oefent iedere deelnemer in ons VR-lab, voor een virtueel publiek, zijn of haar presentatie. De geavanceerde software die we daarvoor gebruiken maakt een zeer gedetailleerde analyse over onder andere houding, stemgebruik, kijkrichting, enzovoorts. Samen met een expert bespreek je de resultaten van dat oefenmoment na.

Dagdeel 2

12 april – 14.00 – 16.00 uur

Opnieuw krijgt iedere deelnemer de kans om zijn of haar presentatie voor een echt publiek te oefenen. Iedereen zal ervaren dat de kwaliteit ervan enorm is toegenomen. Ook nu ontvangt iedere deelnemer van zijn of haar peers en van de expert feedback op basis van de kijkwijzer.

Locatie

Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie, Padualaan 97 in Utrecht.

Prijs

€ 349,- per deelnemer (vrijgesteld van BTW).

Aanmelden

Opgeven kan hier: bit.ly/2018paek

Trainers

Cindy de Koning is vooral bekend van haar werk op radio en televisie. Daarnaast reist ze door het land als gespreksleider en dagvoorzitter. Als er iemand is die het vak mondeling presenteren beheerst, dan is zij het. Cindy begeleidt de eerste bijeenkomst vanuit haar ervaring en expertise.
Stan van Ginkel is als docent, adviseur en onderzoeker verbonden aan Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en verantwoordelijk voor onderwijsinnovaties gericht op de integratie van innovatieve technologieën. Daarnaast schrijft hij voor wetenschappelijke tijdschriften over ontwerpprincipes voor leeromgevingen die mondeling presenteren bevorderen. Stan begeleidt het oefenmoment met VR.
Michel van Ast is als trainer en adviseur vooral actief op het thema ‘onderwijs en ICT’. Hij is daarnaast veelgevraagd spreker, geeft regelmatig lezingen en workshops, adviseert en begeleidt onderwijsinstellingen en traint en coacht docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs. Michel begeleidt de eerste en tweede bijeenkomst.

Schrijf je snel in, er zijn maar 10 plekken!

Inschrijven

Meer informatie?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht