Leergang Kleppen Dicht!

Op veel scholen zien we leerlingen hun laptop of tablet uit de tas pakken zodra ze het lokaal binnenkomen. De klep gaat open en het contact is volledig verstoord. Ons devies is: start met ‘de klep dicht’ en denk na over wanneer de klep open gaat: alleen als het gebruik van ict waarde toevoegt. En dat is precies waar deze leergang over gaat.

Doelstelling

In de leergang besteden we onder meer aandacht aan de volgende onderwerpen: interactie, instructie, toetsen en beoordelen, recht doen aan verschillen, leerlingproducten, samenwerken en communiceren, onderwijs organiseren en digitaal leermateriaal. Daarnaast nodigen we regelmatig een externe expert uit om samen met de deelnemers meer de diepte in te gaan op een specifiek thema.

Voor wie?

De leergang ‘Kleppen dicht!’ is met name geschikt voor leraren die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Het instapniveau is laag, maar de leergang is zo vormgegeven dat ook meer ervaren docenten (wat betreft didactische en technische vaardigheden) er veel waarde uit kunnen halen. Een alternatief voor meer gevorderde gebruikers is het de Leergang Kleppen dicht!-coach.

Certificaat

Deze leergang is voor 59 RU geregistreerd in het lerarenregister als ‘Leergang Kleppen dicht’ met registratienummer U3ddyGAFTb.
u3ddygaftb

Hoe lang?

De leergang bestaat uit zes bijeenkomsten van 15.00 tot 20.00 uur en een afsluitende ‘oogstdag’ van 14.00 tot 18.00 uur met een afsluitende borrel. De ‘oogstdag’ organiseren we samen met de deelnemers van de Leergang Kleppen dicht!-coach.

Naast de contacttijd (31 uur) kun je rekenen op een eigen tijdsinvestering van ongeveer 28 uur (4 uur per bijeenkomst), waarmee de totale tijdsinvestering op 59 uur komt.

Kosten

De kosten voor de leergang bedragen € 1.150,- per deelnemer. Dat bedrag is vrijgesteld van BTW. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 16.

Materiaal

We gebruiken bij alle leergangen en trajecten het boek ‘Kleppen dicht! – Effectief leren met ICT’. Dat boek is voor iedere deelnemer bij de prijs inbegrepen. Aanvullend materiaal wordt tijdens de leergang digitaal verstrekt.

Data

Op dit moment staan er geen data gepland voor deze leergang. Mocht u interesse hebben, dan kunnen we de leergang uiteraard wel ‘incompany’ of regionaal voor u verzorgen.

Locatie

De leergang vindt plaats in (de omgeving) van Utrecht.

Direct inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven.

Let op: Als je op verzenden klikt, schrijf je je officieel in voor de leergang. Je ontvangt t.z.t. een factuur van Michel van Ast. Op alle inschrijvingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Die vind je op www.michelvanast.nl.