Versal

Versal is een online omgeving om digitale leerobjecten te arrangeren en zo digitaal leermateriaal te ontwikkelen. Het resultaat lijkt op een eenvoudige website met aan de linkerkant een menu dat je door het materiaal leidt. Met de editor kun je op een zeer eenvoudige manier bouwstenen toevoegen aan je arrangement. De hoeveelheid bouwstenen is behoorlijk groot en loop van eenvoudige tekstelementen tot complete slideshows en van wiskundige uitdrukkingen tot interactieve quizes.Ook het integeren van Google documenten is eenvoudig en erg handig. Maar in feite kun je alle online content die je maar wilt toevoegen met behulp van embedcodes.

Stappen

  1. Maak een gratis account aan op http://www.versal.com.
  2. Kies vervolgens voor [create new] en geef je ‘cursus’ een naam.
  3. Sleep bouwstenen (‘gadgets’) van onderuit het scherm naar boven.
    Tip: als je wilt weten wat een bouwsteen doet, ga er met je muis overheen, lees de uitleg en bekijk eventueel een voorbeeld.
  4. Voeg links in het menu eventueel nieuwe lessen toe en klik op [finish] als je klaar bent.
  5. Publiceer je les met [publish course] voor je die kunt delen via [share]. Gebruik daarvoor de link, de mail, diverse sociale media of de embedcode om jouw les in een andere omgeving in te sluiten.

Voorbeeld

Hieronder vind je een korte video met een toelichting:

en een eenvoudig voorbeeld met zes bouwstenen:
https://versal.com/c/3spqpe/voorbeeldles-met-zes-bouwstenen

Handleiding

De website van Versal zelf biedt goede (Engelstalige) handleidingen die up to date zijn. Kijk daarvoor hier. Met name de eerste vier rubrieken, ‘getting started’, ‘creating’, ‘al about gadgets’ en ‘publishing’ brengen je een heel eind.

  • Date 5 mei 2016
  • Tags EN, Gratis, Hoofdstuk 3, Hoofdstuk 4, Hoofdstuk 5, Hoofdstuk 6, Hoofdstuk 9, Internet benodigd, Leraaraccount