Leergang Kleppen Dicht! Coach

Veel leraren experimenteren al veel en willen graag collega’s ondersteunen bij het effectief gebruiken van (activerende) didactiek in combinatie met online toepassingen. In deze leergang werk je aan je eigen didactische repertoire ten aanzien van de inzet van ICT, maar leer je ook hoe jij jouw collega’s kunt enthousiasmeren en ondersteunen didactisch digitaal vaardig te worden.

Doelstelling

In de leergang besteden we onder meer aandacht aan de volgende onderwerpen: Kleppen Dicht! leergang thema’s, diverse modellen, visie op onderwijs, leren en ICT, organiseren en uitvoeren van een effectieve workshops, professionaliseringsactiviteiten binnen de school organiseren, de verschillen tussen docent en trainer/coach, professionaliseringsbehoeften inventariseren, collegiaal coachen en teamprofessionalisering. Daarnaast nodigen we regelmatig een externe expert uit om samen met de deelnemers meer de diepte in te gaan op een specifiek thema.

Na deze leergang:

  • is jouw eigen didactische repertoire ten aanzien van de inzet van ICT uitgebreid;
  • kun je jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen ICT didactisch verantwoord.

Voor wie?

De leergang Kleppen dicht! Coach is met name geschikt voor leraren die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers zijn gevorderde gebruikers met (enige) kennis van activerende werkvormen en online toepassingen en willen zich toeleggen op het begeleiden en coachen van leraren in de eigen schoolorganisatie. Bij de leergang ‘Kleppen Dicht!’, die parallel gegeven wordt, staat de eigen ontwikkeling op het gebied van activerende didactiek i.c.m. online toepassingen centraal. Dat is een goed alternatief voor minder ervaren gebruikers.

Certificaat

De leergang is aangevraagd bij het lerarenregister.

Hoe lang?

De leergang bestaat uit zes bijeenkomsten van 15.00 tot 20.00 uur en een afsluitende ‘oogstdag’ van 14.00 tot 18.00 uur met een afsluitende borrel. De ‘oogstdag’ wordt georganiseerd door de deelnemers van deze leergang, eventueel in samenwerking met de deelnemers van de Leergang Kleppen dicht!

Naast de contacttijd kun je rekenen op een eigen tijdsinvestering van ongeveer 38 uur, waarmee de totale tijdsinvestering op 72 uur komt.

Kosten

De kosten voor de leergang bedragen € 1.450,- per deelnemer. Dat bedrag is vrijgesteld van BTW. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12.

Materiaal

We gebruiken bij alle leergangen en trajecten het boek ‘Kleppen dicht! – Effectief leren met ICT’. Dat boek is voor iedere deelnemer bij de prijs inbegrepen. Aanvullend materiaal wordt tijdens de leergang digitaal verstrekt.

Data

Op dit moment staan er geen data gepland voor deze leergang. Mocht u interesse hebben, dan kunnen we de leergang uiteraard wel ‘incompany’ of regionaal voor u verzorgen.

Direct inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven.

Let op: Als je op verzenden klikt, schrijf je je officieel in voor de leergang. Je ontvangt t.z.t. een factuur van Michel van Ast. Op alle inschrijvingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Die vind je op www.michelvanast.nl.